Nieuws

  Het nieuwsoverzicht

Waterschap Zuiderzeeland bezoekt Zoetwaterboeren

Op 11 juni 2024 hebben bestuursleden van Waterschap Zuiderzeeland een bezoek gebracht aan Zoetwaterboeren. De problematiek van voldoende zoetwaterbeschikbaarheid is in Flevoland ook een belangrijk thema. 

Na een welkom door Klaas legde hij zijn visie uit over het ontwikkelen en toepassen van een watersysteem voor zijn bedrijf en welke keuzes hierbij een belangrijke rol speelden. Hij nam de bezoekers mee in de ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer op Hoeve Lotmeer.

Daarna gaf Jan Broos een toelichting op het project, waarin het ontwikkelen, onderzoeken en demonstreren van een duurzaam watersysteem centraal staat. Het doel van het project is dat de boer weer watermanager van zijn eigen bedrijf wordt. Aansluitend werd tijdens een veldexcursies een bezoek gebracht aan de aangelegde voorzieningen op de percelen.

Na 2,5 uur gingen de bestuurders huiswaarts met meer kennis en inzicht die hen kan helpen om voor Flevoland een visie te ontwikkelen over voldoebnde zoetwater voor agrarische ondernemers met gelijke of andersoortige watermanagement uitdagingen.